Bahan-bahan:
4 biji telur
175 gm tepung gandum
125 gm gula halus
100 gm mentega dicairkan
1/2 sudu teh ovellette
1/2 sudu teh baking powder
pes pandan secukupnya
4 biji telur
175 gm tepung gandum
125 gm gula halus
100 gm mentega dicairkan
1/2 sudu teh ovellette
1/2 sudu teh baking powder
pes pandan secukupnya
Cara membuatnya:
1. Pukul telur,gula dan ovelette hingga kembang, masukkan pes pandan dan pukul lagi.
2. Masukkan pula tepung gandum yang di ayak dengan baking powder dan pukul lagi, lalu masukkan mentega yang di cairkan tadi.
3. Pukul sebentar dan tuang kedalam loyang.
4. Kukus selama 45minit atau sehingga masak.
1. Pukul telur,gula dan ovelette hingga kembang, masukkan pes pandan dan pukul lagi.
2. Masukkan pula tepung gandum yang di ayak dengan baking powder dan pukul lagi, lalu masukkan mentega yang di cairkan tadi.
3. Pukul sebentar dan tuang kedalam loyang.
4. Kukus selama 45minit atau sehingga masak.
KREDT TO : Resepi Makanan Malaysia
Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment